Noten leren lezen | Cursus beginpagina

logo noten-leren-lezen.nl

Cursus noten lezen

In deze cursus worden de basisbegrippen van de muziektheorie behandeld, als leidraad om zelfstandig muziek te kunnen instuderen als zanger in een koor.

Ik ben uitgegaan van totale onwetendheid, en probeer alles kort en duidelijk uit te leggen. Daartoe heb ik een onderverdeling gemaakt in paragrafen. Je kunt daarin willekeurig rondlezen, maar het beste is toch om de volgorde aan te houden.

Kort en duidelijk zijn m.b.t. muziektheorie is niet makkelijk, want regels en gebruik voor muziek zijn in een praktijk van vele jaren ontstaan. Daardoor kunnen vanuit een systematisch oogpunt bepaalde dingen onlogisch lijken.

Deze cursus is ook geen volledige muziektheorie. Dat zou namelijk honderden pagina's opleveren. Voor het basale noten leren lezen hoef je niet alles te weten van de overigens leuke en interessante aspecten van de muziektheorie.

Muziektheorie begrijp je niet in één keer. Begin met de basisbegrippen, en stop wanneer je het niet meer begrijpt. Je kan een dag of een week later weer verder gaan. Belangrijker dan alles in één keer te willen weten is om dingen die je leert praktisch te oefenen en te laten bezinken.

Bij vragen kun je contact opnemen via het Vragenformulier in het navigatiemenu.

 

Naar paragraaf 1

 

Laatste update: 3 april 2008 | © 2008 noten-leren-lezen.nl


decoration2